Om oss

 

Vi har mycket lång och varierad erfarenet av att uppträda med säckpipemusik. Kontakta oss gärna, så kan vi tillsammans tala om hur vi kan passa in i ditt evenemang!

Säckpipesorkestern grundades 1989 

Vi finns i Stockholm, men spelar över hela landet och samarbetar också med säckpipemusiker från flera andra orter i Sverige. Vi skickar de musiker som bor närmast. 

Givetvis bär vi kilt när vi spelar – det förväntar sig publiken. Och det är dessutom något som förenar oss med kollegor i andra säckpipeband världen över.

 

Som andra marschorkestrar bär vi uniform – alla har likadana kläder. De första säckpipebanden startades nämligen i skotska regementen i mitten av 1800-talet. Idag är de flesta band civila amatörorkestrar.

 

Vårt bands uniform är en civil Highland dress, vardaglig men ändå lite formell. Till skillnad från svenska folkdräkter har den skotska följt med sin tid mer och man bär numer t.ex. slips och kavaj till kilten.

Priset beror på hur många musiker som skall delta och hur lång tid spelningen tar i anspråk. Kostnader för resa, mat och logi kan också tillkomma.